Урок хімії 9 клас


Хімія. Контрольна робота, ІІ семестр, 9 клас

Варіант І
1. Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
а) первинної; б) вторинної, в) третинної.
2. Вкажіть серед наведених сполук карбонову кислоту:
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
3. Вторинна структура білка зумовлена…
4. Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні групи:
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна.
в) аміно- й карбоксильна.
5. Нуклеїнові кислоти – це:
а) природні полімери; б) штучні полімери,
в) мономери для синтезу білка.
6. Напишіть рівняння взаємодії натрія з гліцерином
7. Опишіть якісну реакцію на крохмаль.
8. Обчисліть молекулярну масу крохмалю, якщо ступінь полімеризації 3800
9. Поясніть процес виробництва цукру.
Контрольна робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант ІІ
1. Вкажіть характеристики гомологів: а) мають однаковий кількісний склад; б) мають однаковий якісний склад; в) мають різний кількісний склад; г) подібні за хімічною будовою.
2. Вкажіть органічну сполуку, яка не знебарвлює бромну воду:
а) етен, б) етин, в) етан, г) олеїнова кислота.
3. Напишіть рівняння реації горіння зазначених речовин:
а) метану; б) етену; в) етанолу; г) гептану.
4. . Вкажіть серед наведених сполук етиловий спирт:
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
5. Напишіть рівняння повного окиснення (горіння) целюлози.
6. Як виявити наявність домішок крохмалю у продуктах харчування?
7. побудуйте молекулу за назвою:
2,2 диетил, 3-метил гексан
8. . Обчисліть молекулярну масу крохмалю, якщо ступінь полімеризації 6800
9. Опишіть застосування крохмалю
Контрольна робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант ІІ
1. Вторинна структура білків підтримується наявністю в молекулі білка зв’язків:
а) пептидних; б) дисульфідних; в) водневих.
2. Первинна структура білка зумовлена…
3. Вкажіть серед наведених сполук 2-амінокислоту:
а) CH3– CH(NH2) – COOH; б) CH3 – CH2 – CH(OH) – COOH;
в) СH3–CH2–CH2–COOH; г) CH3-CH(NH2)-CH2-COOH.
4. Денатурація білка відбувається під дією:
а) води; б) кислот; в) радіації.
5. Білок це………..
6. Напишіть рівняння взаємодії метанолу з натрієм
7. Напишіть якісні реакції на білок.
8. побудуйте молекулу за назвою:
2-етил, 3-метил декан
9. Опишіть де застосовується гліцерин.
Контрольна робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант IV
1. Вкажіть, наявністю яких груп зумовлені амфотерні властивості білків:
а) –OH, -SH; б) – NH2, -COOH; в) –NH2, -OH.
2. Вкажіть серед наведених сполук амінокислоту:
а) NH2-CH2-CH2-COOH; б) CH3 – COOC2H5;
в) CH3-CH2-CH2-COOH; г) CH3-NH2.
3. Третинна структура білка зумовлена…
4. Функція нуклеїнових кислот в організмі людини полягає в…
5. Для визначення пептидних зв’язків у молекулах білків використовують:
а) біуретову реакцію; б) гідроліз;
в) реакцію гідрування.
6. Напишіть рівняння взаємодії етанолу з натрієм
7. Напишіть якісні реакції на глюкозу
8. побудуйте молекулу за назвою:
3-етил, 2,2 диметил нонан
9. Опишіть застосування карбонових кислот

Фрагмент міні-підручника до теми "Хімічна промисловість України та хімічні реакції" 

(http://metodportal.com)
https://drive.google.com/drive/folders/0Bw7aw3QfpmlBUkFRc0hveEJ2SkE

Немає коментарів:

Дописати коментар