Хімія. Контрольна робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант І
1. Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
а) первинної; б) вторинної, в) третинної.
1. Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
а) первинної; б) вторинної, в) третинної.
2. Вкажіть
серед наведених сполук карбонову кислоту:
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
3. Вторинна
структура білка зумовлена…
4.
Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні
групи:
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна.
в) аміно- й карбоксильна.
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна.
в) аміно- й карбоксильна.
5.
Нуклеїнові кислоти – це:
а) природні полімери; б) штучні полімери,
в) мономери для синтезу білка.
а) природні полімери; б) штучні полімери,
в) мономери для синтезу білка.
6. Напишіть
рівняння взаємодії натрія з гліцерином
7. Опишіть
якісну реакцію на крохмаль.
8. Обчисліть
молекулярну масу крохмалю, якщо ступінь полімеризації 3800
9. Поясніть
процес виробництва цукру.
Контрольна
робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант ІІ
1. Вкажіть характеристики гомологів: а) мають однаковий кількісний склад; б) мають однаковий якісний склад; в) мають різний кількісний склад; г) подібні за хімічною будовою.
Варіант ІІ
1. Вкажіть характеристики гомологів: а) мають однаковий кількісний склад; б) мають однаковий якісний склад; в) мають різний кількісний склад; г) подібні за хімічною будовою.
2. Вкажіть
органічну сполуку, яка не знебарвлює бромну воду:
а) етен, б) етин, в) етан, г) олеїнова кислота.
а) етен, б) етин, в) етан, г) олеїнова кислота.
3. Напишіть
рівняння реації горіння зазначених речовин:
а) метану; б) етену; в) етанолу; г) гептану.
а) метану; б) етену; в) етанолу; г) гептану.
4. . Вкажіть
серед наведених сполук етиловий спирт:
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
5. Напишіть
рівняння повного окиснення (горіння) целюлози.
6. Як
виявити наявність домішок крохмалю у продуктах харчування?
7. побудуйте
молекулу за назвою:
2,2 диетил, 3-метил гексан
2,2 диетил, 3-метил гексан
8. .
Обчисліть молекулярну масу крохмалю, якщо ступінь полімеризації 6800
9. Опишіть
застосування крохмалю
Контрольна
робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант ІІ
1. Вторинна структура білків підтримується наявністю в молекулі білка зв’язків:
а) пептидних; б) дисульфідних; в) водневих.
Варіант ІІ
1. Вторинна структура білків підтримується наявністю в молекулі білка зв’язків:
а) пептидних; б) дисульфідних; в) водневих.
2. Первинна
структура білка зумовлена…
3. Вкажіть
серед наведених сполук 2-амінокислоту:
а) CH3– CH(NH2) – COOH; б) CH3 – CH2 – CH(OH) – COOH;
в) СH3–CH2–CH2–COOH; г) CH3-CH(NH2)-CH2-COOH.
а) CH3– CH(NH2) – COOH; б) CH3 – CH2 – CH(OH) – COOH;
в) СH3–CH2–CH2–COOH; г) CH3-CH(NH2)-CH2-COOH.
4.
Денатурація білка відбувається під дією:
а) води; б) кислот; в) радіації.
а) води; б) кислот; в) радіації.
5. Білок
це………..
6. Напишіть
рівняння взаємодії метанолу з натрієм
7. Напишіть
якісні реакції на білок.
8. побудуйте
молекулу за назвою:
2-етил, 3-метил декан
2-етил, 3-метил декан
9. Опишіть
де застосовується гліцерин.
Контрольна
робота, ІІ семестр, 9 клас
Варіант IV
1. Вкажіть, наявністю яких груп зумовлені амфотерні властивості білків:
а) –OH, -SH; б) – NH2, -COOH; в) –NH2, -OH.
Варіант IV
1. Вкажіть, наявністю яких груп зумовлені амфотерні властивості білків:
а) –OH, -SH; б) – NH2, -COOH; в) –NH2, -OH.
2. Вкажіть
серед наведених сполук амінокислоту:
а) NH2-CH2-CH2-COOH; б) CH3 – COOC2H5;
в) CH3-CH2-CH2-COOH; г) CH3-NH2.
а) NH2-CH2-CH2-COOH; б) CH3 – COOC2H5;
в) CH3-CH2-CH2-COOH; г) CH3-NH2.
3. Третинна
структура білка зумовлена…
4. Функція
нуклеїнових кислот в організмі людини полягає в…
5. Для
визначення пептидних зв’язків у молекулах білків використовують:
а) біуретову реакцію; б) гідроліз;
в) реакцію гідрування.
а) біуретову реакцію; б) гідроліз;
в) реакцію гідрування.
6. Напишіть
рівняння взаємодії етанолу з натрієм
7. Напишіть
якісні реакції на глюкозу
8. побудуйте молекулу за назвою:
3-етил, 2,2 диметил нонан
9. Опишіть
застосування карбонових кислот8. побудуйте молекулу за назвою:
3-етил, 2,2 диметил нонан
Фрагмент міні-підручника до теми "Хімічна промисловість України та хімічні реакції"
(http://metodportal.com)https://drive.google.com/drive/folders/0Bw7aw3QfpmlBUkFRc0hveEJ2SkE
Немає коментарів:
Дописати коментар